Nieuws Archief 2010

22-01-2010

Toneelvereniging Sint Laurentius verleende onlangs op 3 januari 2010, medewerking aan de viering van 3-Koningen in de Sint Laurentiuskerk te Voerendaal.

Onder begeleiding van de drumband van de Harmonie Sint David, ging het "koninklijke" gezelschap naar de kerk. Daar werd een kort toneelstuk opgevoerd met medewerking van enkele kinderen van basisschool Cortemich. "De 3 koningen (eigenlijk 2 koningen en 1 koningin), Yvonne Scheeren (Kaspar),Siem van Dinther (Melchior) en Hub Scheeren (Balthasar), hadden het koude weer getrotseerd en een verre reis gemaakt, om op tijd aanwezig te zijn en hun geschenken aan te bieden aan het kindje Jezus".

24-04-2010

Afscheid oud-voorzitter Siem van Dinther.

 

Toneelvereniging Sint Laurentius heeft op zondag 28 maart 2010 officieel afscheid genomen van oud-voorzitter Siem van Dinther. Siem was reeds per 1 december 2009 niet meer in functie, maar het officiёle afscheid was door omstandigheden even uitgesteld.

 

Siem werd, samen met zijn partner Ans, door de nieuwe voorzitter Anita van Kessel-Kicken, bedankt voor zijn vele verdiensten en zijn inzet, in de periode dat hij 33 jaar in het dagelijks bestuur heeft gezeten. Anita noemde hem het icoon van Sint Laurentius en alhoewel hij  bestuurlijk niet meer actief is, sprak ze de hoop uit dat de vereniging nog lang mag genieten van zijn acteertalenten en ook gebruik kan blijven maken van zijn sponsoractiviteiten, want die brengen uiteraard het nodige geld in het laatje. Siem mocht een aantal attenties in ontvangst nemen en kreeg als herinnering aan zijn bestuurlijke activiteiten tevens een plaquette aangeboden.

 

Tijdens dezelfde vergadering mocht Sint Laurentius 3 nieuwe leden verwelkomen en Hub Scheeren werd gekozen als nieuw bestuurslid, waardoor het bestuur weer op volle sterkte is en de vereniging inmiddels 41 leden telt. Na afloop van de vergadering was er in het verenigingslokaal Café ff Keule bie ’t SaN, nog een gezellig samenzijn met de leden en aanhang.

Voorzitter Anita van Kessel tijdens haar speech.

Siem bekijkt met zijn partner Ans de plaquette.

De plaquette die Siem in ontvangst mocht nemen.

We willen iedereen die dit jaar de uitvoeringen van: “Anvutauweritus” heeft bezocht van harte danken. Een groot aantal bezoekers bezocht dit jaar onze uitvoeringen in november 2010 en dat geeft de toneelvereniging weer een impuls. We zijn er dan ook van overtuigd dat we ook in 2010, met veel plezier vooruit kunnen kijken, naar de jaren die vanaf nu komen gaan.

 

Tot slot wensen we iedereen en in het bijzonder onze trouwe bezoekers, Prettige Feestdagen en een Voorspoedig en Gezond 2011.

 

Bestuur, leden en ereleden

Toneelvereniging Sint Laurentius

Voerendaal