Nieuws Archief 2011

Haar vader Wiel Senden, was tot aan zijn overlijden in 1997 beschermheer van de vereniging en de oom van Annie, Sjang Senden, medeoprichter van Sint Laurentius, was eveneens beschermheer tot aan zijn overlijden in 2004. Na haar huwelijk heeft de vereniging altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven en eigenlijk is Annie en Sint Laurentius altijd met elkaar verweven geweest. In huize Leclair speelde het verenigingsleven in Voerendaal een belangrijke rol, om maar even te noemen, Harmonie St. Joseph, Nut en Sport, C.V. De Naate en de toneelvereniging. Haar helaas te vroeg overleden man, Hub Leclair, was 21 jaar voorzitter van de toneelvereniging. Ondanks dat Annie niet meer op de planken staat, kan de vereniging altijd een beroep op haar doen tijdens de uitvoeringen en is ze begaan met het wel en wee van Sint Laurentius.


Na het overlijden van beschermheer Cor Meurders, heeft het bestuur dan ook niet lang na hoeven te denken over een opvolger van Cor. Annie was maar wat verguld toen een delegatie van het bestuur haar onlangs kwam vragen en had hier geen lange bedenktijd voor nodig.


Annie is de eerste beschermvrouw in het bestaan van Sint Laurentius en dat sluit goed aan bij de eerste vrouwelijke voorzitter, sinds 2010, Anita van Kessel en zo is het cirkeltje rond.


Namens het bestuur en de leden van harte proficiat met de benoeming en we hopen dat we nog lang samen mogen genieten van al dat moois wat de toneelvereniging Sint Laurentius al meer dan 76 jaar op de planken brengt.

Annie Leclair-Senden is op 10 april 2011 benoemd tot beschermvrouw van de Toneelvereniging Sint Laurentius.

 

Annie werd meer dan 60 jaar geleden, op 10 februari 1951, lid van de vereniging. Ze was altijd en nu nog steeds, erg betrokken bij haar toneelvereniging, vanuit de periode dat Sint Laurentius het verenigingslokaal had, in haar ouderlijke huis Cafť Senden aan het Kerkplein(tot 1970).

10-04-2011