Nieuws Archief 2012

20-12-2012

Trijntje Rompen nieuwe regiseusse Sint Laurentius.

Vanaf 2013 zal de spelersgroep van Sint Laurentius onder leiding staan van regiseusse Trijntje Rompen uit Munstergeleen.

 

Trijntje is ooit met veel plezier begonnen met het regisseren van jeugdtoneelstukken bij de jeugdtoneelgroep van Speelgroep Pancratius te Munstergeleen. In die tijd heeft ze ook de LFA regieopleiding afgerond. Na 12,5 jaar was ze echter klaar voor een nieuwe uitdaging, het regisseren van volwassenen.

 

Na verschillende jaren succesvol te hebben geregisseerd bij verschillende toneelverenigingen in Hoensbroek (2 jaar), Buchten (5 jaar), Nieuwstadt (2 jaar), Wessem (1 jaar), Merkelbeek (3 jaar) en Munstergeleen (1 jaar) zal ze dus in 2013 een nieuwe uitdaging aangaan bij Sint Laurentius. Bestuur en leden wensen haar alvast veel succes en hopen op een plezierige samenwerking.

01-12-2012

Jan Severens benoemd tot erelid van Sint Laurentius.

Tijdens de première van Gas in die eëge hoes - op zaterdag 24 november jl. - heeft het bestuur van Sint Laurentius regisseur Jan Severens benoemd tot erelid van de vereniging.

 

Na goed overleg met Jan heeft het bestuur besloten om vanaf 2013 samen te gaan werken met een nieuwe regisseur en daarom hebben wij afscheid genomen van Jan, die maar liefst 28 producties bij ons heeft geregisseerd. Zonder enige twijfel heeft Jan - die dit jaar ook nog eens 50 jaar lid is van onze toneelvereniging - een groot aandeel gehad in de vele successen van Sint Laurentius.

 

Door hem te benoemen als erelid hebben wij gemeend Jan op gepaste wijze te eren en te bedanken voor zijn inzet, passie en betrokkenheid door de jaren heen. Jan ontving ook nog een plaquette en dinerbon van de vereniging. Mooier was waarschijnlijk nog het grote applaus dat Jan na alle uitvoeringen ontving van het publiek en de leden van Sint Laurentius.