Ginne seks in Voelender

Toneelvereniging Sint Laurentius uit Voerendaal zal op zaterdag 25 en zondag 26 november a.s., zaterdag 2 en zondag 3 december a.s. weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg in Voerendaal. Dit jaar met de klucht in 2 bedrijven; ‘Ginne seks in Voelender’ (No seks please -We’re British), van de Engelse auteurs Anthony Marriott & Alistair Foot en in het dialect bewerkt door Quincy Grootjans, die ook deze keer weer bij Sint Laurentius de regie voor zijn rekening neemt.

Het pas getrouwde stel Pascal en Inge Hofman woont in een luxe appartement boven een grote bankketen. Omdat Pascal daar filiaalmanager is, mogen ze het appartement tegen een lage prijs huren, met de voorwaarde dat hij een keurig leven leidt dat representatief is voor zijn functie. Dat gaat fout op het moment dat Inge besluit een lading glaswerk uit Zweden te bestellen, om dit vanuit huis te gaan verkopen. Plotseling worden er in groten getale pakketten bezorgd bij het stel. Niet gevuld met glaswerk, maar met, drugs, foto’s en speeltjes van de categorie 18 plus en weinig om het lijf hebbend. Het wordt nog ingewikkelder op het moment dat de snobistische moeder van Pascal twee weken komt logeren en nota bene op date gaat met de grote baas van de bank. Als ook nog de politie, een extravagante dame en een bankcontroleur op bezoek komen en een niet al te snuggere bankmedewerker het stel probeert te helpen om ‘die spullen’ ongezien te laten verdwijnen of te verbergen…….zijn de gevolgen niet meer te overzien.

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Siem van Dinther, Tom Evers, Rob Janssen, Yvonne Scheeren, Esther Vankan en 4 debutanten: Jessey Boumans, Marieke Boumans, Ruud Braun en Erik Smeets.

De matineevoorstelling op zondag 3 december a.s. begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,00 en kinderen tot 14 jaar betalen slechts € 8,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Dolce Vita Voerendaal, Furenthela 14 (tegen contante, gepaste betaling), of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien u kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. besteld, is uw reservering pas definitief wanneer u deze heeft betaald. U kunt de kaarten betalen op rekeningnummer NL51 RABO 0125 9152 25 ten name van Toneelvereniging Sint Laurentius o.v.v. naam, datum voorstelling en het aantal kaarten.

Foto's 'Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u 'Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders

Na twee jaar van gedwongen afwezigheid zal toneelvereniging Sint Laurentius op zaterdag 26 november, zondag 27 november, zaterdag 3 december en zondag 4 december weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders’ (Don’t dress for dinner), van de Engelse auteur Marc Camoletti.

Je hebt thuis een romantisch weekend gepland met je maîtresse, omdat je vrouw op bezoek gaat bij haar moeder. Je huurt zelfs een cateringbedrijf in voor culinair genot. Als alibi heb je je beste vriend uitgenodigd, die je vooralsnog in het ongewisse laat van je plannen. Wat je niet weet, is dat je vrouw een geheime relatie heeft met je beste vriend. Als ze verneemt dat hij op bezoek komt, gaat het weekend naar haar moeder plotseling niet meer door en blijft ze thuis. Dan is goede raad duur en wordt je beste vriend, met tegenzin, in het complot betrokken om de zaak te redden. Dit alles zorgt voor de nodige hectiek en hilarische verwikkelingen, waarbij de sjuinsmarsjeerders alles in het werk moeten stellen om zich uit de malaise te redden. Of dat lukt, kunt u zien tijdens de uitvoeringen van ‘Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders’

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Siem van Dinther, Rob Janssen, Wendy Kikken, Yvonne Scheeren, Raymond Severens en Esther Vankan. De regie is deze keer in handen van Quincy Grootjans.

De matineevoorstelling op zondag 4 december begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 11,00 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 7,50. Kaarten zijn in de voorverkoop vanaf 1 november verkrijgbaar bij Dolce Vita (voorheen Het Kaeshuys) in Voerendaal, of nu reeds te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reeds betaalde kaarten van de in 2021 geannuleerde uitvoeringen van ‘Taxi Taxi’ kunt u bij het voorverkoopadres inleveren en omruilen tegen kaarten van ‘Sjmakelik, sjuinsmarsjeerders’.

Huldiging jubilarissen

Op zondag 9 oktober 2022 werden de jubilarissen Jan Severens (60 jaar lid), Siem van Dinther (50 jaar lid), Ylona Ettema (25 jaar lid) en Anny Evers (12,5 jaar lid) in het zonnetje gezet tijdens een interne huldiging, gecombineerd met een uiterst smaakvolle high tea.

Siem van Dinther werd hierbij tot zijn grote verrassing ook nog benoemd tot erelid van Sint Laurentius, als dank voor zijn vele verdiensten voor de vereniging. Foto's van deze feestelijke gebeurtenis zijn te bekijken via 'kiekjes'.

Nieuwe regisseur

Toneelvereniging Sint Laurentius is recent de samenwerking gestart met een nieuwe regisseur, in de persoon van Quincy Grootjans uit Sittard. Quincy is een beginnend regisseur, maar heeft desondanks al de nodige ervaring opgedaan met het regisseren van kluchten en blijspelen, o.a. in Nuth, Schimmert en Bocholtz. Voor Sint Laurentius is Quincy bovendien geen onbekende, aangezien hij in 2017 een schitterende gastrol vertolkte in de productie ‘Allegaasj op de etaasj’.

Zowel het bestuur en leden van de vereniging, als Quincy Grootjans zelf kijken uit naar de samenwerking en het op de planken brengen van een nieuwe productie.

Voorstellingen 'Taxi Taxi' (definitief) geannuleerd

Helaas gaan de in het voorjaar geplande uitvoeringen van 'Taxi Taxi' alsnog niet door.

In mei begint de spelersgroep - samen met onze nieuwe regisseur Quincy Grootjans - vol goede moed aan de repetities voor een nieuwe productie. Wij hopen van harte dat wij u in november weer mooie voorstellingen kunnen presenteren.

Mocht u nog kaarten voor de gecancelde uitvoeringen in uw bezit hebben, dan bestaat de mogelijkheid om deze te retourneren. Doe de kaart(en) in een enveloppe - voorzien van uw naam en rekeningnummer - in de brievenbus bij Perzikkruid 6 te Voerendaal. Het geld zal dan z.s.m. naar u overgemaakt worden. De kaarten mogen ook bewaard worden en zijn dan gewoon geldig voor een van de voorstellingen in november 2022.

Voorstellingen 'Taxi Taxi' (voorlopig) geannuleerd

Met pijn in het hart heeft het bestuur besloten de geplande uitvoeringen van 'Taxi Taxi' - op 20, 21, 27 en 28 november - te annuleren en te verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

Voor veel van onze toeschouwers is het bezoeken van onze voorstellingen onderdeel van een avondje uit, inclusief een hapje en drankje. Vanwege de hernieuwde corona-maatregelen kunnen wij dit helaas momenteel niet bieden. Bovendien worstelen veel gasten met de gedachte of het op dit moment überhaupt raadzaam is toneelvoorstellingen te bezoeken. Deze optelsom heeft het bestuur overtuigd dit besluit zo kort voor de première te nemen.

Reeds gereserveerde en betaalde kaarten blijven geldig. Mocht u uw geld terug willen, dan kunt u op zaterdag 20 november tussen 14.00 en 16.00 uur uw kaarten inleveren bij onze penningmeester (Perzikkruid 6 te Voerendaal).

Nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarvergadering op 10 oktober jl. heeft Dave van Dinther – na 10 jaar voorzitterschap – de voorzittershamer van toneelvereniging Sint Laurentius overgedragen aan Rob Janssen, die door de leden van de vereniging unaniem is gekozen als nieuwe voorzitter.

Zowel het bestuur en leden van Sint Laurentius zijn verheugd met de nieuwe voorzitter en bedanken Dave van Dinther voor zijn verdiensten in de afgelopen jaren.

Taxi Taxi

Na een jaar van gedwongen afwezigheid zal toneelvereniging Sint Laurentius op zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 november weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Taxi Taxi’ (Run for your wife), van de Engelse auteur Ray Cooney.

In deze knotsgekke komedie staat taxichauffeur John Smeets centraal. Hij leidt al jaren een succesvol, maar vermoeiend dubbelleven. Na een klein ongelukje dreigt zijn geheim aan het licht te komen. Samen met zijn bemoeizieke buurman Staf Appels komt John in een wespennest terecht van twee nieuwsgierige politieinspecteurs, twee steeds meer geïrriteerde vrouwen, de pers en een flamboyante bovenbuurman die om de haverklap binnenvalt!

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Dave van Dinther, Siem van Dinther, Rob Janssen, Wendy Kikken, Yvonne Scheeren, Raymond Severens en Esther Vankan. De regie is deze keer in handen van Nicole Schurgers.

De matineevoorstelling op zondag 28 november begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,00 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 7,50. Kaarten zijn in de voorverkoop vanaf 19 oktober verkrijgbaar bij Het Kaeshuys Eet & Kadowinkel (Furenthela 14 te Voerendaal) of nu reeds te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Productie 2020 geannuleerd

De begrijpelijke, maar ingrijpende maatregelen ter verspreiding van het coronavirus hebben ons sociale leven tot stilstand gebracht. Dit heeft het bestuur van toneelvereniging Sint Laurentius - i.o.m. regisseuse Nicole Schurgers en de spelersgroep - doen besluiten de geplande productie voor 2020 niet door te laten gaan.

Volgend jaar staan wij - op 20, 21, 27 en 28 november 2021 - weer op de planken, met nóg meer energie en enthousiasme. Natuurlijk hopen wij u dan ook weer te mogen begroeten!

Blijf gezond en zorg voor elkaar!

Nieuwe regisseuse

Toneelvereniging Sint Laurentius is recent de samenwerking gestart met een nieuwe regisseuse, in de persoon van Nicole Schurgers uit Sittard. Nicole Schurgers heeft jarenlange ervaring in het regisseren van kluchten en blijspelen, o.a. in Sittard, Geleen, Heerlen en Nuth.

Zowel het bestuur en leden van Sint Laurentius, als Nicole Schurgers kijken uit naar de samenwerking en het op de planken brengen van een nieuwe productie.

Foto's 'Doe erme papa'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u 'Doe erme papa' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

Doe erme papa

Op zaterdag 23 november, zondag 24 november, zaterdag 30 november en zondag 1 december zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Doe erme papa’ (It Runs in the Family), van de Engelse auteur Ray Cooney.

Dr. Harrie de Waever staat op het punt een toespraak te houden op een conferentie voor neurologen in het Zuyderland Ziekenhuis, waar het een drukte van belang is. Niet alleen de medische conferentie gaat beginnen, ook de repetities voor de jaarlijkse kerstuitvoering voor patiënten zijn in volle gang. Iedereen loopt, al dan niet noodzakelijk, in en uit. Dit tot grote ergernis van Dr. Harrie de Waever, die zich in deze hectiek probeert te concentreren op zijn speech voor de conferentie, waar voor hem heel veel op het spel staat. Dan verschijnt plotseling Suus ten tonele, een ex-verpleegster die in het verleden nogal gerollebold heeft met de toen nog jonge artsen en van de ene op de andere dag plotseling was vertrokken uit het ziekenhuis. De grote vraag was toen: waarom?!

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Petra Damoiseaux, Raymond Damoiseaux, Siem van Dinther, Tom Evers, Rob Janssen, Wendy Kikken, Yvonne Scheeren, Raymond Severens. Esther Vankan en Julian Vankan. De regie is ook dit jaar weer in handen van Erik Derikx.

De matineevoorstelling op 1 december begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 9,00 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 6,00. Kaarten zijn vanaf november in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of nu reeds te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's '’T liëk heij geliëk'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u '’T liëk heij geliëk' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

’T liëk heij geliëk

Op zaterdag 24 november, zondag 25 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ’T liëk heij geliëk’ (Out of Order), van de Engelse auteur Ray Cooney.

De wethouder van Gemeente Voerendaal, Hub van Heumen, heeft een avontuurtje georganiseerd met José Knibbeler, de secretaresse van de oppositiepartij. De avond wordt echter wreed verstoord als blijkt dat er een lijk in de vensterbank van hun hotelkamer ligt. Hoewel het lijk uiteindelijk niet helemaal dood blijkt te zijn, wordt de situatie er niet beter op als de man van José de ingehuurde privédetective, die de slippertjes van zijn vrouw aan het controleren is, gaat zoeken. De gemeentesecretaris wordt opgeroepen om alles te regelen, maar zijn onhandigheden maken het probleem alleen maar groter. Terwijl de hotelmanager de goede naam van het hotel probeert te beschermen is de piccolo de enige die werkelijk de avond van zijn leven heeft, omdat hij regelmatig op forse fooien wordt getrakteerd. Mevrouw Van Heumen en wijkverpleegster Starmans maken de illusie, dat er iets vreemds aan de hand is, compleet.

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Petra Damoiseaux, Raymond Damoiseaux, Siem van Dinther, Rob Janssen, Yvonne Scheeren en Raymond Severens. Tom Evers, Wendy Kikken en Esther Vankan maken hun debuut bij Sint Laurentius. De regie is ook dit jaar weer in handen van Erik Derikx.

De matineevoorstelling op 2 december begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 8,50 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 6,00. Kaarten zijn vanaf november in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's 'Allegaasj op de etaasj'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u 'Allegaasj op de etaasj' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

Allegaasj op de etaasj

Op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Allegaasj op de etaasj’ (No room for love), van de Engelse auteurs Anthony Marriott en Bob Grant.

De klucht begint wanneer dokter Heuvelmans arriveert in een enigszins verouderd hotel in Voerendaal, in de hoop een gezellig maar discreet onderonsje te hebben met zijn aantrekkelijke assistente. Ongelukkigerwijs bezoekt het orkest waar zijn vrouw harp speelt, ook het hotel. Dat zorgt er voor dat dokter Heuvelmans zijn voorwendsel van een golftoernooi moeilijk kan blijven volhouden. Samen met de ronduit slechte toewijzing van hotelkamers, leidt dit tot een hectisch verblijf voor dokter Heuvelmans en zijn vrouw, zijn assistente, een pasgetrouwd stel, een muzikante en haar alcoholistische zus. Hun ontmoetingen in de bruidssuite en andere hotelkamers resulteren in een dolle verwarring van persoonsverwisselingen, heftige confrontaties en misverstanden. Het geheel wordt nog gecompliceerder gemaakt door een door luchtverfrisser geobsedeerde hoteldirecteur, een strijdlustige hotelbediende en verschillende muziekinstrumenten.

Het stuk wordt op de planken gebracht door Tiny Coenen, Monique Custers, Petra Damoiseaux, Raymond Damoiseaux, Maureen Scheepers, Yvonne Scheeren en Raymond Severens. Quincy Grootjans en Rob Janssen maken hun debuut bij Sint Laurentius. De regie is dit jaar voor de eerste keer in handen van Erik Derikx.

Wegens omstandigheden is er dit jaar géén matineevoorstelling, alle uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 8,00 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00. Kaarten zijn vanaf 1 november in de voorverkoop te koop bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of nu reeds te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe regisseur

Toneelvereniging Sint Laurentius is recent de samenwerking gestart met een nieuwe regisseur, in de persoon van Erik Derikx uit Heerlen. Erik Derikx heeft meer dan 10 jaar ervaring als regisseur, van drama’s tot kluchten.

Zowel het bestuur en leden van Sint Laurentius, als Erik Derikx kijken uit naar een plezierige samenwerking en het op de planken brengen van een nieuwe productie.

Foto's 'Mienne leeve hiëmel'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u 'Mienne leeve hiëmel' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

Mienne leeve hiëmel

Op zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Mienne leeve hiëmel, een door Wim Kierkels bewerkte, hilarische zwarte komedie van de Belgische auteur Benny Baudewyns.

Het verhaal van deze klucht begint wanneer in het mortuarium van begrafenisondernemer Kerkhofs achtereenvolgens een dode man en vrouw worden binnengebracht. Het blijkt echter dat de lijken kunnen bewegen, spreken én rondwandelen, zonder dat ook maar één levende ziel daar iets van merkt. Al snel doen de lijken een aantal verrassende ontdekkingen, waarbij de rol van hun families nogal dubieus blijkt te zijn. Is hun dood uiteindelijk wel zo onschuldig als deze in eerste instantie leek te zijn…?

Het stuk wordt op de planken gebracht door Monique Custers, Petra Damoiseaux, Raymond Damoiseaux, Dave van Dinther, Siem van Dinther, Yvonne Scheeren. Marcel Soomers, Julian Vankan en Manon Vos. Tiny Coenen en Maureen Scheepers maken hun debuut bij Sint Laurentius. De regie is ook dit jaar weer in handen van Trijntje Rompen.

De matineevoorstelling op 27 november begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 8,00 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Huldiging jubilarissen

Op zaterdag 23 april 2016 werden de jubilarissen Ger Leclair (60 jaar lid), Marcel Frings (40 jaar lid), Ellie Muitjens (40 jaar lid) en Marcel en Carmen Soomers (beiden 25 jaar lid) in het zonnetje gezet tijdens een receptie met aansluitende feestavond. Foto's van deze feestelijke gebeurtenis zijn te bekijken via 'kiekjes'.

Foto's 'Op sjwat zoad en hakkesjeun'

Toneelvereniging Sint Laurentius kan ook dit jaar weer terugkijken op een viertal geslaagde toneeluitvoeringen, met veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u 'Op sjwat zoad en hakkesjeun' nog een keer herbeleven? Bekijk dan de foto's van deze productie bij 'kiekjes'.

Op sjwat zoad en hakkesjeun

Op zaterdag 21, zondag 22, zaterdag 28 en zondag 29 november zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Op sjwat zoad en hakkesjeun’, een dialectbewerking van het stuk ‘Een huis met gouden balken’ van auteur Diana Monshouwer.

Twee ongehuwde zussen, Anna en Hilda, wonen samen in hun geboortehuis, dat al eeuwen in het bezit is van de familie Ten Hove. De nogal hautaine Anna wordt op haar wenken bediend door Carl, de oude butler, die als jongeman al in dienst was bij de familie. Hilda, nogal simpel van geest, voelt zich eenzaam en verlaten omdat ze door een gebeurtenis uit het verleden al jaren het huis niet meer uit mag van Anna. Door geldzorgen gekweld, wil Anna kamers gaan verhuren en plaatst een advertentie waarop twee maten van elkaar, Peter en Wielke, reageren. Ze willen maar eens al te graag rondneuzen in de statige villa om te kijken wat daar zoal te halen valt. Alleen hebben ze één klein probleem, Anna duldt namelijk geen mannen in de nabijheid van haar zuster. Maar Peter zou Peter niet zijn als hij daar geen mouw aan weet te passen. Alleen moet Wielke nog worden overgehaald, want die ziet zijn plannen totaal niet zitten. Net op het moment dat Anna zich klaarmaakt om de eerste vrouwelijke huurders te ontvangen, ontdekt Hilda wel iets heel merkwaardigs in de tuin van de villa…

Het stuk wordt op de planken gebracht door Raymond Damoiseaux, Siem van Dinther, Jef Henskens, Ellie Muitjens en Yvonne Scheeren. Monique Custers, ooit begonnen bij Jeugdtoneel Voerendaal, maakt haar debuut bij Sint Laurentius. De regie is ook dit jaar weer in handen van Trijntje Rompen.

De matineevoorstelling op 29 november begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doebel Op

Op zaterdag 22, zondag 23, zaterdag 29 en zondag 30 november zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Doebel Op’, geschreven door Jon van Eerd.

Het stuk wordt op de planken gebracht door Dave van Dinther, Siem van Dinther, Ellie Muitjens, Yvonne Scheeren, Julian Vankan en Manon Vos. De regie is ook dit jaar weer in handen van Trijntje Rompen.

De louche en doortrapte plastisch chirurg Hendrik Schoenmakers steelt in Zwitserland een gloednieuw wondermiddel dat hij wilt gebruiken in zijn Voerendaalse schoonheidskliniek, die hij samen runt met de megalomane directrice Valerie Kreukwijk. Ondanks dat het middel nog niet voldoende is getest, probeert Hendrik het toch alvast uit op een cliënte. Dat heeft desastreuze gevolgen: de dame in kwestie overlijdt. Paniek alom en dus wordt besloten om de schuld af te wentelen op Harry, de zeer naïeve en ietwat domme tweelingbroer van Hendrik. Door het plotseling opduiken van een politieagent, een freelance journaliste en de bemoeienissen van een medewerker van de kliniek is het echter de vraag of de bedachte oplossing voldoende is om alle schimmige praktijken te verdoezelen en de naam van de kliniek definitief op de kaart te zetten...

De matineevoorstelling op 30 november begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel oet dien winst

Toneelvereniging Sint Laurentius is het 79ste toneelseizoen onlangs weer van start gegaan met repetities voor de toneelproductie 2013. Onder regie van de nieuwe regisseuse Trijntje Rompen uit Munstergeleen gaat de toneelvereniging in november weer de planken op met het stuk Tel oet dien winst (Funny Money), een klucht geschreven door Ray Cooney, de internationaal vermaarde meester van de bulderlach.

Harry Vermeulen is een brave kantoormedewerker. Dag in dag uit reist hij met het openbaar vervoer op en neer naar zijn werk. Zijn enige gezelschap is dan altijd zijn attaché koffertje met daarin standaard de door zijn vrouw gesmeerde boterham met ham en tomaat. Op zijn verjaardag ontdekt hij onderweg naar huis dat zijn attaché koffertje is verwisseld. Geen boterham met ham en tomaat, maar miljoenen euro’s! Wanneer de eigenaar van het verwisselde koffertje dood uit de Maas wordt gevist, ontwikkelt zich een komische avond met persoonsverwisselingen, overwachte wendingen en onduidelijke reisbestemmingen...

Het stuk wordt op de planken gebracht door de spelers; Petra Damoiseaux, Dave van Dinther, Siem van Dinther, Jef Henskens, Ellie Muitjens, Yvonne Scheeren, Julian Vankan en Marc Velmers.

Ook dit jaar zijn er weer vier uitvoeringen en vindt de matineevoorstelling – net als vorig jaar – plaats op de laatste zondag. De vier uitvoeringen vinden als vanouds plaats in cultureel centrum De Borenburg (Furenthela 16 te Voerendaal) op zaterdag 23 november (première), zondag 24 november, zaterdag 30 november en zondag 1 december (matinee).

De matineevoorstelling begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00 entree. Kaarten kunt u in de voorverkoop verkrijgen bij Het Kaeshuys & De Lekkernij, Furenthela 14 te Voerendaal of via www.sint-laurentius.com en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe regisseuse

Toneelvereniging Sint Laurentius is recent de samenwerking gestart met een nieuwe regisseuse, in de persoon van Trijntje Rompen uit Munstergeleen. Trijntje Rompen heeft meerdere jaren ervaring in het regisseren van kluchten en blijspelen, o.a. in Buchten, Merkelbeek en Nieuwstadt.

Zowel het bestuur en leden van Sint Laurentius, als Trijntje Rompen kijken uit naar de samenwerking en het op de planken brengen van een nieuwe productie.