Op sjwat zoad en hakkesjeun

Op zaterdag 21, zondag 22, zaterdag 28 en zondag 29 november zal toneelvereniging Sint Laurentius weer op de planken staan in cultureel centrum De Borenburg. Dit jaar met de klucht ‘Op sjwat zoad en hakkesjeun’, een dialectbewerking van het stuk ‘Een huis met gouden balken’ van auteur Diana Monshouwer.

Twee ongehuwde zussen, Anna en Hilda, wonen samen in hun geboortehuis, dat al eeuwen in het bezit is van de familie Ten Hove. De nogal hautaine Anna wordt op haar wenken bediend door Carl, de oude butler, die als jongeman al in dienst was bij de familie. Hilda, nogal simpel van geest, voelt zich eenzaam en verlaten omdat ze door een gebeurtenis uit het verleden al jaren het huis niet meer uit mag van Anna. Door geldzorgen gekweld, wil Anna kamers gaan verhuren en plaatst een advertentie waarop twee maten van elkaar, Peter en Wielke, reageren. Ze willen maar eens al te graag rondneuzen in de statige villa om te kijken wat daar zoal te halen valt. Alleen hebben ze één klein probleem, Anna duldt namelijk geen mannen in de nabijheid van haar zuster. Maar Peter zou Peter niet zijn als hij daar geen mouw aan weet te passen. Alleen moet Wielke nog worden overgehaald, want die ziet zijn plannen totaal niet zitten. Net op het moment dat Anna zich klaarmaakt om de eerste vrouwelijke huurders te ontvangen, ontdekt Hilda wel iets heel merkwaardigs in de tuin van de villa…

Het stuk wordt op de planken gebracht door Raymond Damoiseaux, Siem van Dinther, Jef Henskens, Ellie Muitjens en Yvonne Scheeren. Monique Custers, ooit begonnen bij Jeugdtoneel Voerendaal, maakt haar debuut bij Sint Laurentius. De regie is ook dit jaar weer in handen van Trijntje Rompen.

De matineevoorstelling op 29 november begint om 15.00 uur, de overige uitvoeringen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 en kinderen t/m 14 jaar betalen slechts € 5,00. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kaeshuys & De Lekkernij (Furenthela 14 te Voerendaal) of te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..